www.granudden.info * Väderstation på Öland

Granuddens Badplats i Färjestaden

 

Jag tänkte bara skriva några rader om min käraste granne - Granuddens badplats!

 
Granudden
Ett vackert flygfoto över Granuddens Badplats i Färjestaden på Öland
Utsikt ner mot stranden från taket av min sommarstuga.
På Granudden i Färjestaden på Öland.


Platsen är verkligen traditionsrik. Under min ensiffriga barndom var här en campingplats. Campingen lades ned men badplatsen har bestått. Vi köpte stugan, alldeles ovanför badplatsen, 1973 och har sedan dess kunnat njuta av närheten till Kalmarsund. Jag har mätt - från staketet så är det 85 meter till vattnet.

Här finns gott om plats för att ligga och sola. Ett volleybollnät finns också för dem som vill fysa. Här är långgrunt, men brygga finns - liksom en nedgång vid sidan av för de minsta.


Sedan tidigare finns en servering ovanför stranden. Här finns Glass, Läsk, Kaffe, Kakor, Toast, Baguette - allt enligt skyltningen! Under de täta björkarna längre upp finns plats för de som föredrar att vara i skuggan.
Här finns även en mycket stor parkeringsplats för de bilburna, samt en vändplats för de som lämnar och hämtar.

Det som slår mej, är att i år är platsen iögonfallande välskött! Badplatsen har fått en egen "trädgårdsmästare", som klipper gräs och håller rent och snyggt i övrigt.

Själv har jag i min stuga en väderstation - den visar allt utom just badtemperaturen! I mina planer finns även en väderkamera. I min trädgård finns massor av blommor, som man även kan njuta av via högupplöst webbkamera.


 


Granudden är också platsen för min sommarstuga!

Välkommen till Granudden i Färjestaden på Öland. Här vid min sommarstuga finns min väderstation samt fem webbkameror och ett fotoalbum som visar blommor i min trädgård.


Klicka här för väder från min lokala väderstation! Klicka här för bilder från mina webbkameror! Flygfotobild över Granudden (från Högskolan i Kalmar) Prenumerera på min blogg med RSS Cape Pine Garden Project
Google+
Den här sajten handlar om min sommarstuga på i

Här finns:

 • 5 och ett

 • detaljerad info om i

 • min egen som förser sajten med samt statistik

 • en med löpande information

 • JRCC Online
  Väderstation
  Aktuellt väder i Färjestaden
  Click here to view more data from my Weather Station!
  Weather Display Live