Klicka här för väder från min lokala väderstation! Klicka här för bilder från mina webbkameror! Klicka här för trädgårdsöversikt! Flygfotobild över Granudden (från Högskolan i Kalmar) Prenumerera på min blogg med RSS

Den här sajten handlar om min sommarstuga på i

Här finns:

 • 5 och ett

 • detaljerad info om i

 • min egen som förser sajten med samt statistik

 • en med löpande information

 • MRCC Online
  Väderstation
  Aktuellt väder i Färjestaden

  Click here to view more data from my Weather Station!
   

  Den ursprungliga planteringen av lökar och perenner i mina 5 första rabatter skedde på hösten 2005. Efter det har jag utökat och kompletterat en del. De nya rabatterna för i första hand perenner har inga kameror, men jag tar bilder regelbundet och lägger ut i Fotoalbumet. Ny beställning gjordes i augusti 2006 och kompletterande plantering skedde hösten 2006. En stor mängd nya lökar planterades i september 2007.

  Merparten av alla lökar mm har jag handlat av Bakker samt Ölands Plantskola (främst när det gäller Nelsons produkter) samt hos Fröhuset och Frö med posten, som också säljer lökar billigt. Där, samt hos Impecta, beställer jag också mina fröer.

  Webcambilderna är live! Kamerorna är placerade i ett skal av en lamparmatur, som står på en blompinne, i höjd mellan 60-120 cm. Anslutningen mot datorn sker via USB kablar, som är nedgrävda i trädgården (det har gått åt ett antal repeatrar men det fungerar!). Som programvara används WebcamXP. Under dygnets mörka timmar kan du istället välja min kamerahistorik, som uppdateras automatiskt varje dag. Min kamerakalender uppdateras däremot manuellt, eftersom den genereras på samma sätt som fotoalbumet.

  Fotoalbumet kommer att byggas på allteftersom det hela utvecklar sig. Bilderna tas med en Canon Ixus 40 och jag använder JAlbum för att generera bildlayouten. Formatet är anpassat till att man maximerar webbläsaren samt har en upplösning på minst 1024x768.

  Sajten har en Blogg, som jag uppdaterar regelbundet med information om hur trädgården och sajten utvecklas. Alla besökare är hjärtligt välkomna att kommentera mina inlägg eller att skriva en rad eller två i min Gästbok.

  Sajten är ursprungligen skapad för Internet Explorer, men är även testad för Firefox och Netscape. Huvudsaken är att webbläsaren hanterar Javascript. Script används i stor utsträckning för att ladda delsidor samt att ladda om ramsidan om man kommer direkt in på en delsida.

  Varför då en webbsajt? Den största orsaken är, att jag bor 36 mil från stugan och behöver ett sätt att hålla koll på vad som händer. Den skapades från början för eget bruk, men blev med tiden något som jag gärna delar med mig av. Det är en helt och hållet idéell sajt och jag gör heller inget anspråk på att vara någon expert.

  I'm registered at Wetterstationen-online.net Paulen Top 100 Weatherstation List
  Personal blogs
  Bloggportalen
  Blogglista.se
  Reggad på Commo.se
  BloggRegistret.se
  GeoURL
  Var är du?
  Topplista Favoritlistan.se
  Creeper
   

  Besökarstatistik
    Nu Idag Vecka Månad Totalt
  CPGP
  WX
  Webcam
  Album
  Blogg
  susnet.se tjänster - statistik och besöksräknare utan reklam

  Prenumerera på min blogg med RSS