Peter Lindquist
Klicka för större bild


Peter Lindquist
Funktionsansvarig, Systemteknik

Sjöfartsverket
Norrköping

SAR-avdelningen
Stab Systemledning
E-post: peter.lindquist(at)sjofartsverket.se
Telefon: 010 - 478 64 99

Hej och välkommen till en liten specialsida inom min privata webbsajt. Det här är den enda sidan här som handlar om min yrkesroll. Övriga delar av sajten, inklusive Bloggen, innehåller rent personlig information och åsikter, som inte har någon som helst koppling till mitt jobb. Syftet med den här enskilda sidan är att ge utomstående bakgrundsinformation om mig som person. I övrigt har jag en egen blogg och finns både på Facebook och Twitter.

Min arbetsplats är från och med våren 2014 Sjöfartsverkets Huvudkontor ("Norrköpingskontoret"). Jag har tidigare jobbat på JRCC.

Jag arbetar som Funktionsansvarig för Systemteknik på Sjöfartsverket - som ansvarar för Sjö- och Flygräddning i Sverige, Sjö- och Flygräddningsavdelningen, Stab Systemledning. Mina arbetsuppgifter är i första hand att fungera som systemansvarig eller samordnare för våra IT-system (se nedan för ytterligare information). Från 1998 och fram tills 2011 har jag jobbat heltid med tekniken och ryckt in ibland som presstalesman. Från och med sommaren 2012 är jag åter "operativ" i viss mån. Från 2014 jobbar jag åter enbart administrativt.

Jag har även flera gånger fungerat som presstalesman vid större sjö- och flygräddningsinsatser. Webbdagboken JRCC Online var ursprungligen i huvudsak min idé, och tillkom för att kunna avlasta personalen vid JRCC vid stort massmediaintresse - huvuduppgiften får ju inte bli lidande. Den extremt hårda belastning per telefon, som ibland uppstår, kan lättas något - om man kan hänvisa till skriven text. Tidigare skickade vi pressmeddelanden, men det här verktyget som vår informationsenhet skapat åt oss är mycket mera lättjobbat.

JRCCs pressnummer är från och med 2017-12-04 : 0771 - 409 009

Ring i första hand på detta nummer, när det gäller frågor inom ramen för vår service till massmedia (då hamnar du hos "rätt" person och stör dessutom inte räddningsarbetet).

Vill du läsa mera om Sjö- & Flygräddningen i Sverige, läs då vidare på Sjöfartsverkets webbplats:

Förväxla oss inte med Sjöräddningssällskapet, en ideell organisation som medverkar som resurs i en stor del av insatserna.

 
Creeper